Tällä kertaa ajattelin käydä läpi, millaista arkea meillä kolmen puuhakkaan sheltin kanssa on.

Päivä lähtee meillä yleensä käyntiin jo viideltä aamulla, tämä siis arkena, ja viikonloppuisin kuudelta-seitsemältä. Aamulla koirat saavat 45-60 minuutin aamulenkin, yleensä remmilenkkiä reippaalla tahdilla. Tämän jälkeen saavat aamupalan. Ruokinta meillä menee tällähetkellä 50-50, eli puolet nappulaa ja puolet raakaa. Aikaisemmin meillä syötiin pelkkää raakaa, mutta aina reissujen aikaan tämä oli kovinkin ongelmallista. On helpompaa kun vatsa on tottunut jo nappuloihin niin että reissussa voi pelkästään sillä sitten ruokkia. Vaihtoehtoisesti nappulaa voi käyttää myös treenaamiseen tai älypalloihin. Tämä on siis vaihtoehtoinen tapa meillä miten saavat ruokansa, yleensä muualta kuin kiposta kerran-viisi kertaa kuussa, riippuen treeni -aktiivisuus määrästä.

Puolet ruoasta on siis Murren Murkinan Multi-Mixiä. Se on erittäin hyvä “valmis” raakaruoka, josta löytyy jauhettu liha, naudan maha, rustoluu, sisäelimet, kala, kasvikset, nokkonen ja variksenmarja. Ruuti ja Consta saavat Virbac Adult Dog ruokaa, mikä on erittäin laadukas raaka-aineltaan. Tikru taas saa light versiota, ihan siitä syystä että tämä nainen lihoo jo nähdessään ruoan ;).

Ruokaan laitetaan aina hieman ekstra aineita.

imageTuo purnukka-kasa on aika hurja, mutta kaikki tulevat tarpeeseen.

  • Plaque Off estämään hammaskiven syntyä – tämä on hieman kyseenalainen tehonsa puolesta, toisilla toimii, toisilla ei, joten eipä siitä haittaakaan ole
  • TehoBakt maitohappobakteeri rauhoittamaan vatsaa – tätä saavat normaalisti puolikkaalla päiväannostuksella, ihan vain tasapainottamaan sheltin herkkää vatsaa sekä lisäämään vastustuskykyä. Tämän ansiosta uskon että meillä on ollut hyvin vähän ripulia koirilla
  • Vetcare E-vitamiini – tätä saavat vain Tikru ja Ruuti meillä. Agilitykoirat altistuvat usein raskaan fyysisen harjoitus- ja kilpailurasituksen seurauksena lisääntyneelle elimistön stressille sekä vapaille radikaaleille. Näillä on heikentävä vaikutus koirien suorituskestävyyteen ja palautumiseen.  E-vitamiini täydennyksen ansiosta sen määrä plasmassa, lihaksissa ja muissa kudoksissa lisääntyy, mikä vähentää elimistön rasitusperäisiä hapetusstressin lisäämiä vaurioita sekä auttaa parantamaan koirien suorituskykyä ja rasituksesta palautumista. Tästä valmisteesta annetaan vaan puolikas painokilojen mukainen annos, koska Nutrolin Sportissa on myös E-vitamiinia.
  • Nutrolin Sportin valitsin kaikista mahdollisista markkinoilla olevista öljyvalmisteista siitä syystä, että Nutrolin Sportti sisältää runsaasti tulehdusta vaimentavia kalaöljyn omega-3-rasvahappoja sekä solukalvoja suojaavia antioksidantteja, E-vitamiinia ja astaksantiinia.
  • B-max B-vitamiinivalmiste taas meillä vielä ruoan lisänä, koska koiran B-vitamiinitarve lisääntyy erityisesti kovan fyysisen rasituksen seurauksena. B-vitamiinit tukevat elimistön energia-aineenvaihdunnan, hermoston ja lihaksiston toimintaa. B-vitamiini on myös vesiliukoinen, joten yliannostuksen vaaraa ei ole.
  • Hyalutidin DC kaikille puolikkaalla annoksella ylläpitämään nivelten liikkuvuutta. Hyalutidin DC sisältää hyaluronihappoa ja kondroitiinisulfaattia, jotka suojaavat niveliä ja tukevat rustokudosten uusiutumista.
  • Biotiini ei ole kuvassa, mutta saavat sitä myös kuuriluontoisesti erityisesti karvanlähtö aikaan tukemaan turkin ja ihon hyvinvointi.

Siinäpä se meidän ruokailusta. Kaikki vitamiinitarpeet ja saannit olen laskenut ja tarkistanut, että mitään ei tule liikaa tai liian vähän. Ravinto asioista voisi kirjoittaa pitkästikin ja kaikilla on varmasti siihen oma mielipiteensä, mutta näillä mennään.

Aamupalan jälkeen meillä yleensä koirat rauhoittuvat nukkumaan ja alkavat vasta aktivoitumaan päivälenkin aikaan. Päivälenkki on vaihtelevasti 20-45 minuuttia, riippuen lähinnä siitä onko illalla treenit vai ei. Lyhyempi lenkki jos illalla treenataan ja pidempi jos ei treenata. Kerran-kaksi kertaa viikossa yleensä päivälenkillä käydään myöskin metsässä juoksemassa vapaana.

Iltaruoka tuleekin sitten jossain päivä-iltalenkin välillä, jos illalla ei ole treeniä. Mikäli treenit jollakin koiralla on, jää se ilman iltaruokaa 😉

Iltalenkki on yleensä 30-60 minuuttia, ja pääasiallisesti remmilenkki. Tämänkin pituus riippuu paljolti siitä ollaanko oltu treenissä vai ei.

Treenaamisen viikkorytmissä meillä pitääkin sitten kiirettä. Consta tekee fyssarin jumppaliikkeet 6 päivänä viikossa ja Tikru sekä Ruuti tekevät joka toinen päivä. Se on semmoinen kiihdytysajo kun meillä aloitetaan jumppaaminen, kaikki vähän tykkää. Välineurheilua tämäkin on, alla oleva DoBo pallo, jumppatyyny ja puhelinluottelo arsenaali meillä tarvitaan että saadaan kaikkien koirien jumpat tehtyä.

image

Agility treenit meillä on kaksi-kolme kertaa viikossa. Tässä on vähän varianssia aina koira kohtaisesti. Ruuti treenaa pääasiallisesti tiistaisin , Tikru myös aina jos saan sille ekstra paikkaa. Lauantaisin omalla vuokravuorolla treenaavat sitten molemmat. Tiistaisin tehdään yleensä ratatreeniä ja lauantaisin sitten hinkutetaan, joko ohjauskuviota, keppejä, kontakteja tai suuntakäskyjä. Kerran-kaksi kertaa kuukaudessa on kummallakin koiralla myös suuntakäskytreenit. Lepopäivät on aina pyritty saamaan agility treenien jälkeen, tämä palautumisen vuoksi ja että ei tule ylikuntoa.

Consta treenaa kaksi kertaa viikossa ohjatussa ryhmässä tottista, rally-tokoa jne. Lauantaisin sitten treenailee kovassa agilityhäiriössä kotiläksyjä, jos on ollut kiltti ja tottelevainen poika, niin pääsee ehkä tekemään putkea palkaksi 😉

Myös kerran viikossa joko Ruuti tai Tikru käyvät myös tottis treenissä, tämä vaihdellen aina ja riippuen viikkotreenimäärästä. Jos Ruutilla on suuntakäskytreenit, Tikru menee tottis treeniin jne.

Kevät-syksy välisellä ajalla tulee myös kaikille noin 2-4 kertaa kuukaudessa ulkotreenit tottiksesta, tämä myöskin aina riippuen sitten viikottaisesta treenimäärästä ja siitä että lepopäivät toteutuvat.

Kaiken tämän lisäksi Ruuti käy vielä paimentamassa 1-2 kertaa kuukaudessa, miten nyt kaikelta muulta treeniltä ehtii 😉

Sitten pitäisi vielä ehtiä agilitykisoihin johonkin tuohon väliin… Niitä ei paljoa ole, keskimäärin yhdet kisat kuukaudessa, jos sitäkään. En ole ottanut stressiä kisaamisesta, mennään jos ehditään ja fiilis on hyvä.

Tässä siis meidän Trikkikolmikon arkea. Aktiivista elämää meillä eletään ja paljon harrastetaan, mutta kyllä me osataan olla sitten ihan rauhassakin.

cropped-IMG_2989-copy1.jpg.

Trikkikolmikon arkea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.