Ruutin kanssa oltiin taas lauantaina Porvoossa suuntakäskytreeneissä. Ruuti on jo jatkokurssilla, ja vaikka välillä tuntuu että tuo puupää unohtaa kaiken oppimansa, niin videota katsottaessa ei voi muuta todeta kuin että on sille jotain kaaliin jäänyt 😉 Valmentajakin hyvin totesi, että on se vaan paljon edennyt. Alussa oli hankaluuksia tehdä edes yksi suora hyppy ja siihen käännös. Nyt se tekee jo hienosti vasen-oikea käännöstä peräkkäin ja kuuntelee. Ruutin kanssa homma on kyllä aina välillä häröilyä, tiedä sitten mitä sen päässä liikkuu vai onko ne niitä hetkiä kun siellä ei liiku mitään. Hyvin kuitenkin suuntakäskytreeni on pakottanut sen ajattelemaan radalla. Käännöksetkin ovat parantuneet jo, välillä tulee hyvää tiukkaa käännöstä ja välillä taas sitten se unohtaa kroppansa ja käännös leviää. Suunta on kuitenkin koko ajan eteenpäin.

Tällä kertaa tehtiin suuntakäskyä takaaleikkauksella. Takaaleikkaus ei ole Ruutin kanssa onnistunut, ennen kuin suuntakäskyjen myötä. Hieman epävarmaa eteneminen on takaa ohjatessa, Ruuti kysyy aika paljon vielä hyppyjen välissä, vaikka käskyt tulisivatkin ajoissa. Toisaalta se ei ole myöskään tottunut takaaohjaamiseen, tykkään itse ohjata niin paljon edellä. Toisaalta tämän tyyppinen treeni tekee Ruutille hyvää, tuo lisää itsenäisyyttä tekemiseen ja se joutuu ajattelemaan, vauhtikin kasvaa tämän myötä.

Toisessa harjoituksessa tehtiin välistävetoja sekä hieman vaikeampaa kulmaa hypylle. Hyvin pikkumies selvitti tämänkin. Välistävedot on meille kuitenkin hankalia, tai no lähinnä ohjaajalle hankalia. Ruuti on herkkä minun liikkeeseen, joten jos en malta antaa aikaa koiran kääntyä vaan teen vähänkin omaa liikettä, ei Ruuti tule välistävetoon vaan lukee se täysin väärin. Oikeastaan kaikessa ohjaamisessa molemmat Ruuti ja Tikru ovat todella herkkiä minun liikkeeseen. Toisaalta se on hyvä, toisaalta taas ei. Koiran linjaa ja ohjausta on helpompi toteuttaa kun molemmat reagoivat pieneenkin ohjaukseen, mutta toisaalta sitten se on minulle vaikea. Joutuu olemaan todella tarkka omasta liikkeestä, sen suunnasta ja voimakkuudesta. Molemmat ollaan opittu tässä matkan varrella paljon. Ruuti on saanut aivotoimintaa aikaiseksi radalla ja käännökset ovat parantuneen, sekä vauhti kasvanut. Itse olen oppinut olemaan ohjaamatta ja juoksematta, vaikka se välillä vaikeaa onkin, erityisesti kun itse tykkään liikkua paljon radalla. Taitava pikkumies on kehittynyt paljon, vaikka se semmonen häröpallo vielä onkin <3

Tikrun kanssa treenattiin sitten illalla omalla hallilla kotiläksyjä. Tikrun ilmoitin suuntakäsky peruskurssille. Kääntymisessä tai etenemisessä ei Tikrulla mitään ongelmaa ole, mutta suuntakäskyjen sekä itsenäisen etenemisen avulla saan taas kasvatettua sen itseluottamusta radalla. Tämä taas sitten tuo lisää vauhtia ja halua mennä. Tikru on niin kiltti radalla aina, välillä vähän liiankin kiltti, joten toivon että tämän kurssin avulla se löytää sisäisen possunsa ja oppii olemaan röyhkeä radalla. Tikrun kanssa on myös ongelmana sen fiksuus. Kun Tikrun kanssa tekee yhdellä esteellä tietyn ohjauksen, kuvittelee Tikru että siinä tehdään aina niin. Kun kerran tulee tietyn esteen jälkeen palkka, on se varma että jatkossakin siitä tulee. Tikrun kanssa pitää siis paljon rikkoa rutiineja, tehdä samoilla esteillä ja samoissa kohdissa erityyppisiä asioita. Videolla näkyykin kun me harjoiteltiin kääntymistä (perus) loivemmalla kulmalla putkeen ja peruskäänöksenä hypyillä, lisäksi eteenmenoa sekä perus suuntakäskyä vasemmalle ja oikealle. Tikru etenee hyvin ja on hyvin jo sisäistänyt vasemman ja oikean. Tämä on vasta meidän kolmas kerta kun harjoittelemme näitä asioita. Taitava Tiikeri <3

Ruutin ja Tikrun suuntakäskytreenit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.