Ruuti on syksy aikana osallistunut Agilitysharksin Nuorten koirien (6kk-3v) fysiikka- ja suuntakäskyvalmennukseen. Valmennus on nuorille koirille suunnattu 4kk kestävä erityisvalmennus, jossa panostetaan suuntakäskytreenien lisäksi koiran fyysisten valmiuksien kehittämiseen. Koirien yksilöllisistä fyysisistä kartoituksista ja harjoittelusta vastaa Patricia Hirn ja suuntakäskyvalmennuksesta Panu Erola. Tavoitteena valmennuksessa on koiran itsenäinen eteneminen ja tiukat käännökset myös kaukaa ohjaajasta. Valmennus on siitä ollut mahtava, että treenit räätälöidään koirien iän ja valmiuksien mukaisesti, eli kaikki on yksilöllistä.

Ruuti on saanut Patricialta yksilöllisiä jumppaohjeita keskivartalon hallintaan, sekä takapään toimimiseen. Ruutilla on siis erittäin hyvä moottori, mutta kropan hallinta ei ole vielä niin hyvää. Kaikki se voima esimerkiksi liikkeellelähdöissä menee harakoille, ja meno on hallitsematonta. Ruuti on kehittynyt ihan huimasti kroppansa kanssa. Peitsaus on vähentynyt suuresti, ja normaali ravi on alkanut näkyä lenkeillä enemissä määrin. Kääntävät hypyt paranevat koko ajan, sekä semmoinen yleinen holtittomuus menossa on vähentynyt. Aivot ovat pikkuhiljaa alkaneet myös löytyä. Ruuti joutuu miettimään minne suuntaan käännytään ilman vartaloapuja. Tästä johtuen aivot ovat alkaneet löytyä agilityssä. Toki vielä haasteita tuon ruutitynnyrin kanssa on. Varsinkin kun vauhti kasvaa, aivot jäävät matkasta.

Kuitenkin kehitys on omasta mielestäni ollut huimaa. Muutamassa kuukaudessa vauhti on kasvanut, liikkeellelähdöistä ja vauhdin ottamisesta on tullut vielä räväkämpää, käännökset ovat tiivistyneet ja aivot alkavat pysyä mukana jo pidemmillä pätkillä. Kiihkeä nuorimies se on, sille ei mitään voi, ja ikäkin tekee varmaan jossain välissä tehtävänsä (tai sitten ei 😉 ).

Alla on kaksi treenivideota, joissa ajallisesti väliä noin 3 viikkoa. Tässä välissä on ollut yksi ohjattu valmennustunti, yksi itsenäinen treeni sekä joka toinen päivä tehtävät fysiikkaharjoitteet. Kehitys on selkeästi nähtävisssä.

Tässä suuntakäskytreeniä lokakuun alusta.

Tässä suuntakäskytreeniä lokakuun lopussa.

Ruutin suuntakäskyvalmennus

One thought on “Ruutin suuntakäskyvalmennus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.