Pyhäinpäivän SiSu ryn järjestämiin haamukisoihin olin Tikrun ilmoittanut launtaille kolmeen lähtöön, kaksi agiltyrataa ja yksi hyppyrata. Muutaman kuukauden kisatauon jälkeen oli taas mukava mennä Tikrun kanssa kisamaan. Tikrun kanssa se on jotenkin niin stressitöntä ja menevää meno radalla, että en hermoile sitä samalla lailla kuin Ruutin kanssa. Tähän toki voi vaikuttaa että lähtöjä Tikrun kanssa on enemmän kuin Ruutin.

Tikru oli ihan fiiliksissä jo ennen lähtöä. Se puri mun sormia, hyppi ja huusi. Vire ainakin oli kohdallaan. Ensimmäisellä agilityradalla vauhti oli kohdillaan, mutta unohdin taas sen, että Tikru ei irtoa esteille kisoissa ihan samalla lailla kuin treeneissä. Yksi hyppy juostiin siis ohi ja siitä viitonen. Samalla oma ohjaus rikkoontui ja sähläsin jotain keppien lähetykseen. Tästä tuli sitten toinen vitonen. Olin kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen suoritukseen. Kontaktit otettiin hyvin (puomin kontakti osui, vaikka videolla näkyy että ei osuisi), Tikru kääntyi hyvin ja huusi mulle mennessään. Huutaminen on aina hyvä merkki, koska se yrittää välillä saada itselleen sillä lisää vauhtia 😉 Hassu tyttö!

Hyppyradalla menohaluja oli jo heti alussa. Lähtöaseentoon saamisessa sai hieman jumpata, kun olisi pitänyt jo mennä… Saksalaiset sujuivat hyvin, ehdin hienosti alta pois ja Tikrulla oli tilaa tehdä hyvällä vauhdilla. Suoran jälkeen olin vain ajatellut, että kyllä se mun liikkeen mukaan tulee, mutta sinne meni 😉 Sain kuitenkin pelastettua että Tikru ei putken väärään päähään mennyt. Aikaa tässä meni, mutta hienosti nolla, sijoitus 17/46 ja mahtava etenemä Tikrulle, 4,23 m/s.

Viimeinen agirata lähtikin sitten hieman käsistä 😉 Kepeille menossa, vieressä oleva hyppy aiheutti huomattavan määrän HYLkyjä, ja niin se napsahti meillekin. Jälkipuintina voi sanoa, että olisi pitänyt joko takaaleikata kepeille blokaten hyppy, tai lähettää kepeille selkeästi kauempaa. Peitin tuossa itse kepit, joten koirahan tekee loogisen ratkaisun ja ottaa hypyt. Keppien jälkeen tein sokkarin, mitä en ole vielä uskaltanut kisoissa aikaisemmin tehdä, ja se onnistui! Tikru saattaa herkästi jättää viimeisen keppivälin noissa, mutta hienosti teki kuitenkin ne nyt loppuun.

Pitkän kisatauon jälkeen olen erittäin tyytyväinen suoritukseen, ja tässä vielä plussat ja miinukset:

+ Tikrun vire oli loistava!
+ Tikrun vauhti oli todella hyvä!
+ Tein virallisissa kisoissa sokkarin keppien jälkeen!
+ Meillä molemmilla oli todella mukavaa ja rento fiilis!

– Luotto koiraan esimerkiksi keppien hakemisessa!
– Puomin jälkeiset käännökset!

Lopuksi vielä video meidän ratasuorituksita.

Tikru haamukisoissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.