Olin ilmoittanut Ruutin reilun kuukauden agilitytauon jälkeen Racinel Areenalle JAUn kisoihin. Hieman hirvitti lähteä kisaamaan, koska Ruutin meno kuukauden agilitytauon jälkeen oli karmaisevan sekopäistä “teen niin monta estettä kuin ehdin” menoa. Yhdet kunnon ratatreenit ehdittiin ennen kisoja ottaa, ja silloinkin se painoi menemään räkä lentäen.

Ensimmäisestä hyppäristä ei ole videota, kennelpoika oli hieman kuutamolla vielä tässä vaiheessa 😉 Mutta tulos siis ensimmäiseltä hyppäriltä 10. Ensimmäinen vitonen tuli siitä kun Ruuti juoksi putken suuhun kopiksi… Vain Ruuti kykenee tätä aina tekemään. On se välillä siihen puolenmetrin reikään pienen koiran vaikea osua… Toinen vitonen tuli muurin ohijuoksusta, lähin itse sekunttia liian aikaisin kääntämään ohjausta, ja Ruuti juoksi muurin ohi. Hyppäriltä kuitenkin kolmas palkintopalli, eli ihan tyhjin käsin ei kotiin tarvinnut lähteä.

Toinen rata oli agilityrata, hyvin suoraviivainen ja vauhtia arvostava…. Kymppi napsahti agiradaltakin, tosin voimme kyllä kiistellä ottiko se An kontaktin vai ei 😉 Mutta jos tuomari ei ole varma, antaa se vitosen. Toinen vitonen tuli sitten keinulta. Hätäilin itse liikkeelle lähdössä, enkä vaatinut kunnon kontaktia. Muuten aivan loistavaa menoa Ruutilta huimalla 4.70 m/s etenemällä.

Kolmasrata jäi sitten historiaan, siinä lähti Ruutilla sokka ihan totaalisesti irto. Keppien viimeinen väli jäi tekemättä, rynnittiin ihan minne sattuu ohi ohjausten ja keinu perseiltiin ihan huolella. Otin keinun siinä sitten uudestaan ja jätettiin rata siihen.

Olen kuitenkin todella tyytyväinen vauhtimakkaran suoritukseen. Suuntakäskytreeni ja siihen sisältyvä fysiikkatreeni on selkeästi tuonut tulosta. Se näkyy hyvin paremmin kasattuina hyppyinä (voisi kyllä olla vieläkin parempia) sekä vauhdin kasvuna (ihan niin lujaa ei tarvitsisi kuitenkaan mennä). Keppien sisäänmenot kovassa vauhdissa olivat itsenäiset ja varmat, kunhan vaan aina jatkossakin itse malttaisin antaa koiran tehdä rauhassa. Vaikka sitä havittelemaani viimeistä kakkosten nollatulosta ja SERTiä ei saavutettukaan, olen silti erittäin tyytyväinen ratoihin. Myös Tikru kiittää Ruutin tienaamista Royal Caninin AgilitySport ruoista 😉

Tässä vielä viedeo agilityradasta.

 

Ruuti JAUn agilitykisoissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.