Hiljaiselo blogissa on suoraan verrannollinen arkielämän kiireeseen… Mutta tässä  hieman kuulumisia treenirintamalta.

Agilityrintamalla treenit ovat olleet ei niin näyttäviä, hinkutustreenejä yhdistettynä hienoisella revittelyllä. Nimittäin Maijun agiyksärissä käytiin läpi meidän kontaktiongelmia. Tikrun A ja keinu ovat aina olleet, ja ovat edelleenkin moitteettomat, mutta se puomi… Tikrulla oli aikoinaan pysäytyskontakti, joka ajansaatossa valui juoksukontaktiksi. Juoksukontaktin Tikru otti aina hyvin ja tarkasti, mutta nyt se on alkanut leviämään, eli sieltä tullaan aina välillä todella mairealla hypyllä. Puomin alastuloa on siis vahvistettu reippaasti, ja se vaatii vielä vahvistamista, mutta hyvältä taas alkaa näyttämään.

Ruutilla on taas puomin alastulo ollut “sinnepäin”. Se on pysähtynyt alastuloon, mutta ei selvään 2-on-2-off asentoon. Tätä on nyt vahvistettu huolella. Useampi iltaruoka on tullut 2-on-2-off asennon vahvistamisen kautta. Kotona portaissa on tätä kätevä treenata. Sitten se vaan siirretään puomin alastulojaa ja TADAA meillä on nätti puomin alastulokontakti. Tämäkin vaatii vielä toistoja, että siitä saadaan pomminvarma, mutta pikkumies tajusi tämän todella nopeasti. A:lla Ruutilla on ollut alastulo-ongelma, joka johtuu ylösmenosta. Eli Ruuti menee epäröiden ylös, jolloin alastulon askeleet eivät osu kohdalleen. Kun ylösmenoa tsempataan ja saadaan Ruutille siihen varmuutta,  on alastulo täydellinen. Tämäkin vaatii vain toistoa toiston jälkeen.

Consta on käynyt nyt muutaman kerran ihmettelemässä lampaita. Ensimmäisellä kerralla se osoitti jo hienoja merkkejä siitä mitä voisi olla Constan paimennuksessa luvassa. Se kaartoi muutamia kertoja hienosti, kuunteli hyvin Janin ohjausta ja hillitsi itsensä. Toisella kerralla Consta sitten totesi lampaat nähtyään, että tämä on niin last season, nämä on jo nähty, seison ja tuijotan noita 😉 Silti Constalla oli hyvä focus lampaihin, mutta mitään paimennukseen viittaavaakaan toimintaa ei tapahtunut. Taisi pikkuäijää hieman jännittää kymmenpäinen lammaslauma ;).  Jäämme siis vielä odottelemaan Constan syttymistä.

Koiria on myös huollettu, minkä vuoksi tulee aina useampia lepopäiviä normaalien lisäksi. Tikru kävi fyssarilla hoidossa, lihaksisto ja tasapaino on kehittynyt hienosti harjotteiden johdosta. Fyssarilla Tikru käy 3-4 kertaa vuodessa, jotta pysyy hyvässä kunnossa. Ruutilla riittää 2 kertaa vuodessa. Hieroja kävi myös hoitamassa Ruutin ja Tikrun. Hieroja meillä käy vaihdellen 1-2 kuukauden välein, riippuen aina treenien ja kisojen määrästä. Constaa ei joka kerta hierota, sen fyysinen rasitus on suhteessa niin pientä ja se on vielä niin nuori, että ei sinänsä noin säännöllistä hierontaa vielä tarvitse. Tikru on aina hieman enemmän jumissa, lähinnä lavat ja selkä. Ruuti on meidän ihmepakkaus, sillä ei koskaan ole mitään jumeja ja fysiikka pelaa aivan loistavasti.

Nyt on  siis hinkuteltu ja harjoteltu, lihakset huollettu ja aika taas mennnä kohti uusia haasteita. Viikonloppuna olisi Ruutilla taas muutama startti, Uudenmaan kennelpiirin piirinmestaruuskisat TuuKk:n joukkuessa parin viikon päästä ja Constan showpuudeli hommat lahden toisella puolella elokuun lopussa ja syyskuussa.

Nyt vielä otettaan rennosti ja stressataan noita sitten kun sen aika on.

image
TIkru pienenä <3

 

 

 

Trikkikolmikon kuulumisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.