On mennyt pitkä tovi siitä kun viimeksi olen tänne kirjoitellut. Lähinnä jäänyt Marin huoleksi mutta eiköhän nyt yritetä muuttaa tilannetta!

Aloitimme tuossa noin 3 viikkoa sitten ID-hajuerottelun treenamisen, sillä tämähän lisää koiran itsevarmuutta sekä avaa täysin uusia maailmoja koiralle. Koiranhan nenä on kuin lihas, joka kehittyy kun treeniä tekee. Tästä hyvänä esimerkkinä on Ruuti, joka haistaa ulkona jo 50 metrin päästä, että Mari on laittanut koirille jo aamupalan valmiiksi. Ruoka on siis liesituulettimen lähellä. Tässä myös piilee kirous, sillä koira jonka nenä on avattu, myös sitten jäljestää lenkeillä, löytää pienetkin jäniksenpapanat sekä muut kivat hajut, kuten tutut koirat. Siinä sitten mennään välillä lujaa koiran perässä ja laumassa hallittavaa kun yksi kiertää kuin juoppo alkon ovea minuuttia ennen avausaikaa… Constahan ei itsevarmuutta pahemmin tarvi, (lue: Egomaanikko, vähintään rotikka omasta mielestään), mutta meidän hentoinen Tikru tyttönen taasen sitä kaipaa.

Mutta takaisin asiaan… Molemmat ovat edistyneet hienosti, erottelevat hajuja purkeista, eli valitsevat lähtöhajua vastaavan purkin melko varmasti. Tyhjät purkit ohitetaan nopeasti ja niihin ei jäädä jumittamaan. Tästä poikkeuksena välillä meidän Casanova, joka on sitä mieltä alkuun, että mikä tahansa purkki kelpaa liksan saamiseksi. Tästä seuraa myös sitten hyvin espanjalaisen temperamentin mukainen kiukuttelu sekä huuto. Tästä kun selvitään, on meininki kohdallaan sekä homma luistaa tasaisesti. Tikru taasen keskittyy taitojensa esittelyyn mm. kiertämisen, kahdeksikon ja pakittamisen kautta. Tästäkin aina selvitään ja tyttösen vauhti onkin erittäin nopeaa sekä työskentely tarkkaa.

Ensi viikolla lisätäänkin purkkien määrä kolmesta neljään sekä, jos työskentely sujuu hyvin, vielä häiriöhajuja. Tämä häiriöhaju on toisen ihmisen haju mutta vain vanhempi ja heikompi. Tämä on yleensä suuri kynnys koiralle siirtyä eteenpäin mutta kun siitä selvitään, on vain taivas rajana ajatellen esimerkiksi ID-jälkeä, jota Ruuti jo on paljon tehnyt.

Alla parit klipit. Pahoittelut paikoitellen heikosta laadusta mutta uusi kamera on postissa, joten toivottavasti Agi sekä muut videot paranevat laadultaan pian.

Tikru

 

Consta

 

Tikrun ja Constan ID-treenit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.