Mitenkäs muuten sitä vapaapäiväänsä viettäisi, kuin koirien kanssa kisoissa…

Tällä kertaa vuorossa oli Rally-Toko kisojen korkkaus Ruutin kanssa. Auton nokka kohti Saloa ja kokeilemaan onnea ensimmäisissä ALO luokan kisoissa, sitten lajin virallistumisen. Ruuti oli aivan tohkeissa kun päästiin perille. Autosta otettua meno oli yhtä kitinää ja hyppimistä, pikkumies veti itseään kovaa tahtia tyylikkääseen ylivireeseen, mistä ei seuraa kuin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ilmoittautumisen, virallisen mittauksen ja säkän tarkistuksen jälkeen piti sitten saada Ruudelsoni taas neljä tassua maan pinnalle ja korvat kuulolle. Onneksi viimeisimmissä Rally-Toko treeneissä teimme passiivisuus-aktiivisuus harjoitteita, joten otin tämän ässän hihasta. Ja naps, Ruuti sai laskettua kierroksensa ja oli kuulolla, tai no niin kuulolla kuin intopinkeä kaksivuotias sheltti voi olla 😉

Onneksi meidän vuoro oli jo kolmantena, joten ei kovin kauaa tarvinnut omaa vuoroa odotella. Rata oli kiva, ei nopeudenmuutoksia ja kolme pysäyttävää. Alla ratapiirros.

 

Ratapiirros

 

Pujottelu edestakas kyltillä Ruutin oli tökättävä kuonolla tötsää, tästähän irtosi sitten automaattisesti -1 piste. Aivan kuin se ei olisi ennen noita tötsiä nähnyt ja tietäisi että niihin ei kosketa. Toistaalta itse kuljin ehkä turhankin läheltä… 1,2,3 askelta peruttaaen koiran istuessa edessä meni sitten tyylikkäästi -10 suoritukseksi. Eteen istuminen seuruun jälkeen on ollut Ruutille koko ajan haastava, ja nyt sitten vireen ollessa korkealla, meni se taas ihan haahuiluksi. Askeleet sujuivat hyvin, olivat tiiviin ja viedeollä näkyykin kuinka Ruuti työtää päätä jopa minun jalkojen välistä… Sivulle tulossa sitten tyylikäs ratkaisu sisältä – ulos kiertäen, ja naps se oli siinä. Sen sekunnin pohdin jo että uusinko, mutta koska Ruuti oli siinä rajoilla että pakka hajoaa, en uskaltanut lähteä riskeemaan. Uusinnan myötä olisi saattanut tulla ekstra miinuksia ja pakka hajota loppurataa kohti. -10 pistettä oli täysin hyväksyttävä vähennys tuossa vaiheessa. Käännökset sujuivat kivasti, 360 vasempaan hieman kanitti, mutta eipä miinuksia tästä tullut. Viimeinen töppi oli sitten maali kyltti, jonka ohitin liian kaukaa. Kuitenkin tulos 88 /100 on meidän urpoturbolta hyvä suoritus!

Alkukesän kisaurakka korkattu, 2 ALO ja 3 VOI kisaa vielä!!

Tässä vielä todisteaineistoa Ruutin hienosta seuraamisesta ja napakoista maahanmenoista, mistä saikin tuomarilta eksta kiitosta!

 

Ruutin Rally-Toko debyytti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.