Viimeisestä kirjoituksesta on vierähtänyt tovi ja paljon on ehtinyt tapahtua. Blogi on saanut uuden kodin ja uuden lookin.

Tikrun kanssa on treenattu agilityä ja käyty muutamissa kisoissa. Hylkyjä ja typeriä virheitä tuli tehtyä, mutta kokemuksia rikkaampia nyt ollaan. Hieman apuja haettiin agilityyn yksityisopetuksesta, niin Tikrulle kuin Ruutillekin. Paljon tuli todella hyviä neuvoja ja vinkkejä, ja uutta näkökulmaa. Tikrulle saatiin hyvin irrottelua ja vauhtia radalla, Ruutilla taasen löytyi korvat radalla. Agilityssä on vain niin mahtavaa kun kaikki on niin pienestä kiinni!

Tikrun kanssa on myös haettu fyssarilta hyviä neuvoja takapään lihasten vahvistamiseen. Josko sinne sitten saataisiin hieman lisää lihasta, että olisi potkua pinkoa agilityradalla

Ruutin ja Tikrun kanssa ollaan myös treenattu Rally-Tokoa. Ruutin kanssa ALO/AVO kurssilla ja Tikrun kanssa VOI/MES. Kisaamaan nyt pitäisi lähteä, ja Ruutille olisi tavoitteena saada RTK1 kesän aikana. Hieman on vielä hiomista, mutta onneksi ALO luokassa saa vielä käsiohjauksia käyttää. Tikrun kanssa tavoitteena olisi saada RTK3 kesän aikana. RTK2 on suoritettu silloin kun laji on epävirallinen ollut, mutta se oikeuttaa jatkamaan nyt virallistumisen myötä siitä mihin on jääty. On ollut mukava taas tehdä Rally-Tokoa, vaikka hieman onkin välillä haastavaa ollut niin sääntöjen kuin koirien kanssa.

Consta poikakin on päässyt jo treenaamisen makuun. Perusasioita on opeteltu, seisomista, istumista, maahanmenoa, perusasento ja näyttelykävelyä ;). Tämä poika ei agilityyn taivu, mutta on sitä parempi TOKO koiran alku.

Ruuti on harrastanut jo viimevuodesta lähtien ID-jälkeä ja nyt on tarkoitus aloittaa ID hajuerottelu Tikrulla ja Constallakin. Kun hajuerottelu on opeteltu, saadaan kaikki kolme shetlantilaista ID jälkeä tekemään. ID on mukavaa, rentoa ja itsenäistä työskentelyä vaativa, joten sopii hyvin niin TOKOn kuin Rally-Tokon tai agilityn kaveriksi. Erityisesti Ruutilla ID on kasvattanut kärsivällisyyttä ja tarkkuutta hyvin.

Alkukesän tavoitteina siis Ruutilla RTK1 ja TIkrulla RTK3, ja loppukesällä sitten pitäisi agility kisakentille mennä. Tällä kertaa korkata Ruutilla ykköset ja jatkaa Tikrulla kolmosissa tulosten hakemista. Kyllä tässä työsarkaa vielä on….

Constan kanssa katsotaan päästäisiinkö näyttämään komeelta johonkin näyttelykehään, kunhan ne paperit Espanjan manjanasta Suomeen asti tulevat.

Mukavaa kevättä kaikille, nauttikaa kauniista säistä, menkää pitkiä lenkkejä koiruleittenne kanssa ja lähtekää ulos treenaamaan!

Kevät kuulumisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.