Otin muutamia viikkoja sitten agility yksäriä Maiju Korhoselta. Tavoitteena oli myös, että meidän ongelmien ja tavoitteiden pohjalta hän laatii sekä minulle, Ruutille, että Tikrulle treenisuunnitelman. Jo yhden agilitytunnin aikana edistyminen oli huimaa. Agilityssä kaikki vain on niin pienestä kiinni, että kun ohjaaja saadaan kartalle, niin homma alkaa luistamaan kummasti.

Tässä on videota meidän ensimmäisestä treenisuunnitelman mukaisesta treenistä. Hieman rataa muokkasin lopuksi ja jätin saksalainen-putki kuvion puomin jälkeen pois, koska ongelmia oli tarpeeksi vastakäännöksessä ja sokkarissa. Tavoitteena oli siis Tikrun kanssa jatkuva informaatio koiralle, se että yritän itse nopeasti päästä eteenpäin ohjaustilanteista, jotta Tikru saa syyn liikkua paremmin. Tärkein Tikrun kanssa on jatkuva informaatio koiralle, ja paljon liikettä. Tässä pätkässä näkyy niiston harjoittelua, vastakäännöstä sekä sokkaria. Tikrulla vastakäännös sujui vaihtelevasti, sitä täytyy selkeästi vahvistaa myös Ruutillakin. Mutta Ruutilla olin erittäin tyytyväinen vastakäännöksen tiukkuuteen, koska meidän urpoturbolla on ollut tapana hieman vuotaa läpi ohjauksien. Sokkarissa olin koko ajan myöhässä, ja kun yritin vastakäännökseen lähettää kauempaa, tuli kieltäytymisiä. Sitä selkeästi täytyy vielä treenata. Niistoa ei ole paljoa tehty, joten hieman varmempi se saisi kyllä molemmilla vielä olla.

Se miten Tikrun vauhti on kehittynyt jo ihan muutamassa viikossa, pelkästään siitä että yritän itse olla kokoajan sekunnin edellä ja muistan tsempata sekä itseäni että koiraa, on toiminut aivan loistavasti. Lisäksi Ruuti pääsee nykyään ensin radalle, jotta Tikru saa hieman vielä kerätä kierroksia 🙂 Ruutilla taas on löytynyt kontrollia, ja jopa hypyistä kieltäytymistä on ilmennyt liian voimakkaan ohjauksen ansiosta, parempi se kuin ylitsevuotava, ohjauksesta piittaamaton koira.

En malta odottaa seuraavia treenejä ja lisähaasteita!

Agilitytreeni osa 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.