Ruutin kanssa käytiin keväällä Johanna Pyhtilän ID hajuerottelukurssi. Tarkoituksena on siis erottaa etsittävä ihmishaju muiden hajujen joukosta. Ruuti oli heti alusta asti todella taitava ja käytti hienosti nenää. Tällä hetkellä (kuten videossakin on) Ruuti pystyy erottamaan oikean hajun kolmen muun ihmishajun joukosta.

Ruutilla on tapana varmistaa aina oikea haju, eli käymällä vielä tsekkaamassa muut hajut ennen kuin merkkaa oikean hajun. Merkkaaminen tapahtuu “jähmettymällä” oikealle hajulle naama kupissa kiinni. Toki vielä intoa ja kärsimättömyyttä on sen verran  että hieman tuota lottoamistakin tapahtuu 😀

Nyt vielä vähän treeniä pikkujannulle jotta voidaan siirtyä esine-etsintään. Olin ajatellut että timanttikorut ja setelit olisivat hyvä kohde!

 

Ruuti harjoittelee ID-hajuerottelua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.